lørdag den 7. januar 2012

Syltede appelsinskaller

Juleaftensdag havde vi, på trods af forberedelse, så god tid at vi blev nødt til at udnytte de økologiske appelsinskaller (vi skulle bruge appelsiner til en rødkålssalat) vi havde til overs. Der blev disse 5 glas ud af det. Det kan bl.a. bruges til bagværk eller desserter.
Opskriften er fra "Den grønne syltebog" s.18. Skulle du være så uheldig ikke at eje denne bog, får du opskriften her under.

Syltede appelsinskaller
250 g skaller af økologiske appelsiner
1/2 liter vand
1/2 kg sukker
flydende atamon til at skylle lågene i.

Appelsinskallerne skyldes og udblødes i vandet hvis de er tørre. De snittes i passende stykker og koges i 10 min i vandet. Sukkeret drysses i. Skallerne koges videre i 10-15 minutter i sukkerlagen til de er møre. Glas og låg skoldes inden lage og appelsinskaller hældes i glassene. Lågene skyldes desuden i atamon inden glassene lukkes.

2 kommentarer:

  1. Hvvaaa... er der tale om en marmelade... eller hvad bruger I det i?

    /Fjord

    SvarSlet
  2. Nej, Hr. Fjord. Det er ikke marmelade. De syltede appelsinskaller, skal man f.eks. bruge i nogle af kage opskrifterne fra 'Meyers Kager'.

    //
    Charlotte

    SvarSlet