onsdag den 23. maj 2012

Koldhævede havregrynsboller

Til ca. 16 koldhævede havregrynsboller skal du bruge:

25 g gær 
7 dl vand 
25 g groft salt 
1 spsk sukker 
300 g havregryn 
400 g hvedemel 

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og sukker. Rør havregrynene i og til sidst melet. Dejen er meget klistret, og skal derfor kun røres. Sæt låg på skålen eller husholdningsfilm, hvis din skål ikke er med låg. Dejen skal nu hæve natten over i køleskabet.

Næste morgen:  Tænd ovnen på 225 grader og varm luft. Klat 16 boller ud på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i ca. 20 minutter, eller til det er flotte gyldne.
Lad dem hvile ca. 10 minutter inden de spises - så er de ikke så klæge inden i.

Jeg kan nå i bad mens bollerne bager, det er ret smart.  :o)

2 kommentarer:

  1. Er det ikke alt for meget salt? Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej det er det ikke. Bollerne smager virkelig dejligt og ikke for salt. :o) husk på at der bare skal bruges groft salt.

      Slet