torsdag den 17. maj 2012

Rabarbersaft

Jeg har i dag lavet rabarbersaft. Jeg er helt vild med den røde farve! WAUW, hvor er den bare blevet flot.

Jeg har brugt en opskrift på ''Rabarber-limonade'' fra ''Den grønne syltebog''.

Du skal brug:
1 kg rabarber 
½ l. vand 
2 tsk. non-oxal 
35 g citron syre 

750 g sukker
atamon 

Rabarberne renses og skæres i stykker på 1-2 cm. De kommes i en gryde sammen med vand, non-oxal og citronsyre. Det hele bringes i kog og koger ved svag varme i ca. 10 min. Rabarberne sies enten i en saftpose eller et klæde, sådan at du får væsken for sig selv.
Saften bringes i kog sammen med sukkeret. Når det er i kog skummes saftes og smages til.
Skold flaskerne og dyp propperne/lågene i atamon. Hæld den varme saft på flaskerne og luk med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar