fredag den 1. februar 2013

Fastelavnsboller med creme

Fastelavn nærmere sig med hastige skridt, hvilket også betyder fastelavnsboller i min verden. Jeg har snydt lidt, for jeg har faktisk allerede bagt fastelavnsboller 3 gange. To gange herhjemme og en gang hos en veninde, der gerne ville lære det.

Lige inden bagning

Til mine fastelavnsboller, skal du bruge: 
 Dejen: 
50 g gær 
1 tsk salt 
50 g sukker 
200 g margarine 
2 æg
2 dl mælk 
600 g mel
1 æg til pensling

Cremen: 
7 æggeblommer
8 spsk mel 
8 spsk sukker 
7 dl mælk 

Smelt margarinen og køl den af med mælken. Kom gær, salt og sukker i en skål, tilsæt margarine/mælken
og rør til gæren er opløst. Kom æggene i. Rør melet i, og ælt godt. Dejen skal være klistret, og blød. Hvis den ikke er det, bliver de færdige boller tørre og kedelige. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter, mens du laver cremen.

Rør æggeblommer, mel og sukker sammen i en gryde, tilsæt mælken lidt af gangen mens du pisker. Når du har rørt alt mælken i, skal cremen koges op, sådan at den bliver tyk. Når cremen koger og er blevet tyk, tages den af komfuret og køles ned, sådan at den er klar til at komme inden i bollerne.

Dejen deles nu i 2 klumper. (Det er vigtig at du ikke ælter dejen, inden udrulning, og kun ruller den ud i første forsøg, da dejen bliver meget sej i konsistens 2. gang.) Rul den ene klump ud til en firkant, og del den i 12 mindre firkanter. Læg en skefuld creme i midten af firkanten. Cremen skal nu ''lukkes inde'' ved at samle hjørnerne og presse dejen sammen. Samlingen skal vende ned af på bagepladen. Forsæt sådan, til du har lavet alle fastelavnsbollerne.
Lad dem hæve 30 minutter igen, pensel dem med æg og bag dem i ovnen 15-20 minutter til de er gyldenbrune.  Spis dem lune eller afkølet, og med glasur, hvis du kan lide det.

Færdige, pyntet og klar til at tage med til gymnastik
Tips: Du kan komme mange forskellige ting i fastelavnsbollerne - marcipan, æble, chokolade, marmelade, nougat. Kun fantasien sætter grænser. Husk også dette, hvis du kommer tør for creme, og mangler at fylde nogle af dem. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar