fredag den 1. februar 2013

Porre/spinat lasagne

Denne lasagne er lækker og nem at lave. Den kan sagtens spises selv som en vegatarret, men kan også serveres med laks, kylling eller andet til.

Lasagnen passer til 4 personer

Du skal brug:
2 store porre 
1 ps. frossen helbladet spinat (ca. 450 g)
1 spsk olie 
1 ds. hk. tomater 
2 dl. vand 
1 Grønsagsbouillon terning 
salt og peber 
Lasagneplader - man kan også brug friske lasagneplader

200 g revet ost 

 Bechamelsauce: 
25 g margarine 
3 spsk mel 
5 dl mælk 
Salt, peber
Muskatnød 

Rens porrerne og skær dem i skiver. Svits dem i olien. Tilsæt spinat, tomat, vand og bouillon. Lad det koge ca. 10 minutter og smag til med salt og peber. Lad sovsen småsimre mens du laver bechamelsaucen. Smelt margarinen og rør melet i, til at er optaget af margarinen. Tilsæt lidt mælk af gangen, mens man pisker. Det skal laves ligesom når man laver opbagt sovs. Når det er blevet tykt og små koger, smages der til med salt, peber og muskatnød.

Lasagnen lægges sammen med skiftevis porre/spinat, plader og bechamelsaucen. Øverst drysses med revet ost. Lasagnen bages i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar