torsdag den 31. januar 2013

Forårsbebudere


Idag var det lyst da jeg kom hjem fra arbejde og se lige hvilke bebudere der ventede på mig:




Så kan man da kun blive i godt humør og glæde sig til forårets komme.

Babytrøje i vendestrik

Mit seneste strikkeprojekt har været denne fine babytrøje strikket i vendestrik. Jeg har glædet mig til at blogge om den, da jeg virkelig synes den er blevet fin. Modtageren har dog ladet vente på sig, så i mellemtiden har jeg også nået at strikke en djævlehue i matchende farver. Og nu kan jeg endelig vise det frem, da min venindes datter kom til verden den 18. januar og gaven igår blev leveret til den skønneste baby og hendes forældre.

Opskrift:
Trøjen er strikket efter en opskrift i Hanne Meedoms bog "Vendestrik -trøjer, veste og bluser". Teknikken med vendestrik er slet ikke svær og fordelen er, at der ikke er noget der skal syes sammen til sidst. Det er lige noget for mig!
Striberne fremkommer ved at strikke skriftevis med to nøgler garn, hvor den grå her er brugt som grundfarve. Dvs der strikkes to pinde med et nøgle hvorefter der så skriftes til det andet nøgle.

Huen er strikket efter denne opskrift.

Garn:
1 nøgle Baby Trunte fra Hjertegarn. Color 2013 (nøglet skifter farve undervejs)
2 nøgler Ciao Trunte fra Hjertegarn. Farge 1200

Af denne mængde garn kan der strikkes både trøje og hue.

søndag den 27. januar 2013

Indendøres hygge

Først sneede det, så haglede det og nu har det de sidste mange timer bare regnet, regnet, blæst og atter regnet. Dagen herhjemme har derfor budt på absolut afslapning og hygge indendøre.
Jeg har lige tændt stearinlys, for at hygge lidt ekstra her mens mørket ligeså stille falder på.
Om en lille times tid skal vi selvfølgelig se finalen i håndbold - måske du også skal det?


Den næste uge har jeg ferie fra skolen, så jeg håber på, at få lavet nogle indlæg til bloggen. Næste weekend byder blandt andet på et besøg af min fantastiske storesøster, det glæder jeg mig meget til!

søndag den 20. januar 2013

Salat med bagte rødbeder, kerner og mørbrad


Billedet er lånt fra Sæson for god smags hjemmeside

Idag lavede jeg denne fyldige salat til aftensmad. Herhjemme hos os er den næsten blevet en klassiker. Den originale opskrift finder du her.
Fra gang til gang ændrer jeg dog lidt på opskriften alt efter hvad jeg har.

Mine ændringer til opskriften:

  • Jeg tilsætter altid feta, da det virkelig sætter prikken over i'et for denne salat.
  • Idag brugte jeg perlerug som kerner.
  • Istedet for blommer tilsatte jeg vindruer.
  • Den mørbrad som jeg havde, var på forhånd krydret med en chilimarinade så jeg undlod rosmarin og brugte heller ikke parmaskinke.



søndag den 13. januar 2013

Hjemmelavede forårsruller

Jeg har længe gerne ville prøve at lave forårsruller selv, og nu skete det så endeligt.

Jeg brugte:
250 g hk. oksekød
300 g fint snittet hvidkål
150 g gulerod skåret i små stykker 
100 g fint snittet porre 
Salt, peber
Paprika 
Hvidløgspulver
Spidskommen 
2 dl vand

2 ruller filodej 
Lidt olie 

Kød svitses, grønsagerne tilsættes og der svitses videre. Krydderierne tilsættes som man har lyst, hvorefter der tilsættes 2 dl. vand. Lad det stå og svitse/koge til det er mørt og smager dejligt.
Filodejen klippes i passende firkanter, og foldes med fyld i, lige som vist bag på pakken. Læg de færdige forårsruller på en bageplade med bagepapir. Forårsrullerne pensles med lidt olie og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Vi spise dem med salat, sød chill sauce, soya og ketchup til, da det er det vi godt kan lide.

Tips: Filodejen har jeg købt i Bilka, da jeg ikke har kunnet finde det i hverken Fakta, Dagli' brugsen, ABC og Super brugsen.

torsdag den 10. januar 2013

Indisk inspireret gryde med oksekød, aubergine og spinat

Sådan så aftensmaden ud hjemme hos os igår. Det så endnu bedre ud i virkeligheden og duften var helt igennem fremragende. Kæresten havde lyst til noget indisk, så vi fremtryllede denne ret. Vi brugte ikke nogen opskrift, men lod os inspirere af noget af det vi typisk har puttet i andre indiske retter. Derfor kan jeg heller ikke angive præcis hvor meget vi tilsatte af de forskellige ting, men her kommer et forsigtigt bud.

Indisk gryde med oksekød, aubergine og spinat.
2 løg skåret i tynde både
6 fed hvidløg groft hakket
ca 10 korianderfrø
4-5 grønne kardemomme kapsler
paprika
spidskommen
garam masala
olie

800 g oksespidsbryst (der kan også bruges klump eller lignende)
1 spsk hvedemel
1-2 spsk konc. tomatpure
Olie
Salt
Peber

1 aubergine i terninger (denne koges helt ud og jeg overvejer om man næste gang skal tilsætte to, da det giver godt fyld til retten)
1 tsk/terning boullion alt efter hvad du har. Vi brugte økologisk okseboullion
4-5 dl Yoghurt naturel - her vil jeg anbefale at bruge sødmælks yoghurt. Tilsæt kun halvdelen til at starte med.
Vand så kød og grøntsager er dækket.

Frisk spinat

Fremgangsmåde
Olie varmes i en stor gryde, heri svitses løg, hvidløg og krydderier. Pas på det ikke branker. Herefter tages det op. Hæld lidt mere olie i gryden og brun kødet af to gange. Når den sidste omgang kød er brunet, drysses melet ud over kødet, så det opsuges, (dette er med til at jævne retten lidt). Tomatpure tilsættes og steger med et øjeblik, inden aubergine tilsættes. Krydder med salt og peber. Lad dem steges med et øjeblik og tilsæt så vand og boullion. Hvis du har problemer med at retten er ved at brænde sig fast på bunden undervejs, kan der tilsættes en lille smule væske efter at kødet er brunet.
Herefter tilsættes yoghurt, start med halvdelen og tilsæt evt resten, når retten har kogt et stykke tid og du har smagt på den.
Bring retten i kog og lad den simre i et par timer. Kig til den undervejs og tilsæt evt mere krydderi og yoghurt.
Når kødet er mørt, kan retten jævnes hvis man ønsker den tykkere. Herefter tilsættes spinat (der forinden skal være skyldet godt). Det vendes rundt i retten 1-2 minutter og så er det tid til servering.

Server ris til.

søndag den 6. januar 2013

Eftermiddagshygge

Sådan så min eftermiddagshygge ud forleden dag. Det var slet ikke dårligt!
Koppen er en dele-julegave med min svigermor. Vi synes begge de er fantastisk flotte, men ville egentlig bare gerne have én kop hver. Da kopperne kun kan købes i æsker med to, forærede jeg hende den ene og beholdte selv den anden, anderledes kunne det ikke være;-)
Honninghjertet har Charlotte bagt og det smager fantastisk - resten, ja det taler vist for sig selv.

lørdag den 5. januar 2013

2013

2013 er efterhånden ved at være skudt i gang. Jeg synes altid det er spændende at starte på et nyt år. Nogle har nytårsforsæt, mens andre ikke gider. Jeg har ikke deciderede nytårsforsæt, jeg har bare nogle ting jeg gerne vil. Lad os kalde det mål/planer for 2013.

På listen er:
  • Blive bedre til at rette mig op. 
  • Sy noget mere om aftenen i stedet for bare at sidde i sofaen, og se ligegyldigt tv. 
  • Lave mere spændende mad, med grøntsager. 
  • Gennemføre mindst 2*5km kvindeløb (som jeg håber Helle vil være med til??) :o) 
Derudover er der nogle ting her hjemme på gården, som skal gøres i løbet af året. Vi skal have pudset en garagebygning op, og hvis heldet er med os, bliver det måske også i år, at vi kan få indrettet en ordentlig sy-plads til mig. Jeg håber, men ellers må det vente til 2014.

Har du nytårsforsæt eller planer for dit 2013? 

fredag den 4. januar 2013

Brødsnack

Hvis du har det lige som mig og hader at smide mad ud, er disse brødsnack eller brødchips helt perfekte.
Brødsnack:

En rest brød der er blevet for tørt til at bruge til andet.
Olivenolie

Brødet skæres i helt tynde skiver (ca 3-4 milimeter) og fordeles i ét lag på en bagerist med bagepapir på. Brødet dryppes med lidt olivenolie. Herefter sættes pladen i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter.
Brødskriverne skal være sprøde og gyldne, men pas på de ikke bliver alt for mørke.

Tips:
Kan gemmes nogle dage i en kagedåse.
Kan spises som de er eller med dip, hummus, salsa, hvidløgsost etc.

Oldemor babytæppe

Jeg har i 10 måneder været i gang med at hækle oldemorsfirkanter til et babytæppe. I juleferien blev jeg endelig færdig med alle 64 firkanter, og kunne begynde at hækle dem sammen. Jeg er ikke helt færdig endnu, men vil alligevel lige vise jer lidt, for det er godt at gå i gang med sådan et projekt, når det er mørkt udenfor om aftenen. I kan også se Helles hæklede babytæppe her som inspiration.


Farverne på billedet er ikke så gode, men som man måske kan fornemme er det en kombination af mørkegrøn, lysegrøn, lyserød og hvid. Der er altså kun 4 farver.
Opskriften på oldemorsfirkanterne har jeg fundet hos Hendes Verden, der i øvrigt har mange gode opskrifter på håndarbejde og strikke/hækle skole med gode forklaringer og billeder.

onsdag den 2. januar 2013

Godt nytår!

2013 starter godt:-)
Rigtig godt nytår ønskes I alle sammen. Den 1. januar tog min kæreste, min veninde og mig en tur til Jernhatten på Djursland. Kæresten fiskede og veninden og mig gik en tur i det skønne vejr. En helt perfekt måde at starte 2013 på.
Udsigt fra Jernhatten
Min juleferie synger på absolut sidste vers. Den har været helt fantastisk og fyldt med skønne oplevelser. Jeg har nydt det så meget, at jeg helt har glemt at tage billeder og lave indlæg her på bloggen. Det betyder ikke, at jeg ikke har været flittig i køkkenet eller med de kreative udfoldelser, jeg har bare ikke rigtig fået det dokumenteret.
Hvorfor nøjes med julekugler på juletræet? Stativet er købt i Ikea.

Nytårsbuket fra veninde, julegave fra arbejdet og resterne af adventskrasen.
Idag har jeg pakket det sidste julepynt væk. Nisserne var røget for nogle dage siden, men lidt af det andet fik lov at står nytåret over.

Jeg glæder mig til fortsat at dele kreative sysler med jer i 2013.